Vastuullisuus

Vastuullisuus on meille äärimmäisen tärkeä asia. Se tarkoittaa meille konkreettisia tapoja vaikuttaa toimintamme ja tarjoamiemme tuotteiden ympäristövaikutuksiin. 

Vastuullisuuden tavoittelu on samalla matka, voimme aina kehittää toimintaamme ja pyrkiä minimoimaan hiilinjalanjälkeämme. Tavoitteenamme on saada toimintamme ensin hiilineutraaliksi ja sen jälkeen hiilinegatiiviseksi.

Suojelemme luontoa

Luontokauppa on olemassa varojen keräämiseksi luonnonsuojelutyöhön tuotemyynnin avulla. Jokaisen Luontokaupasta ostamasi tuotteen tuotto käytetään kokonaisuudessaan Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnan tukemiseen. Tuottojemme avulla olemme mahdollistaneet Luonnonsuojeluliiton saavutuksia.

Lue lisää Luonnonsuojeluliiton toiminnasta ja saavutuksista

Vastuullisuuslupauksemme

Otamme ympäristöasiat huomioon kaikissa päätöksissämme. 

Kehitämme ja rakennamme Luontokaupan tuotevalikoimaa ekologisista ja eettisistä tuotteista. Huomioimme ympäristöasiat tuotesuunnittelussa, materiaalivalinnoissa, tuotannossa ja myymälämme sekä verkkokauppamme toiminnassa. Edellytämme vastuullisuutta myös toimittajiltamme ja muilta yhteistyökumppaneiltamme.

Olemme Suomalaisen Työn Liiton jäsen

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Luontokaupalle Yhteiskunnallinen Yritys ja Suomalaista palvelua Avainlippu -merkit.

Lue lisää Suomalaisen Työn Liitosta ja merkeistä

Ekokompassi näyttää suuntamme

Vastuullisuustyö on matka. Käytämme Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää varmistaaksemme ympäristöasioiden jatkuvan kehittämisen. 

Tavoitteemme on kehittää kestävää ja vastuullista liiketoimintaa sekä sosiaalisesta että ympäristön näkökulmasta. 

Lue lisätietoa Ekokompassin kriteereistä

Pidämme huolta työntekijöistämme

Organisaatiokulttuurimme on avoin ja välittävä. Teemme päätöksiä yhdessä ja jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa. Tarjoamme työntekijöillemme kilpailukykyisen palkan ja muut työsuhde-edut, kuten lounasedun, laajan tason työterveyshuollon palvelut sekä mahdollisuuden harrastaa terveyttä tukevaa liikuntaa viikottain.

Vastuullisuusmerkinnät

Käytämme verkkokaupassamme vastuullisuusmerkintöjä, jotka kertovat tuotteiden vastuullisuudesta eri näkökulmista. Merkinnöissä on huomioitu sekä tuotteen materiaaleihin että valmistukseen liittyviä tekijöitä.

Tuote on valmistettu Suomessa. Tuotteen yhteydessä käytetty avainlippumerkki takaa tuotteelle vähintään 50% kotimaisuusasteen.
Tuotteen valmistus tapahtuu Euroopassa.
Tuote on valmistettu kierrätetystä materiaalista kuten vaateteollisuuden leikkuujätteenä syntyneestä puuvillasta tai kierrätetyistä muovipulloista.
Tuotteen päämateriaali on luonnonmateriaalia kuten luomupuuvillaa, pellavaa tai puuta.
Tuotteen materiaalille on myönnetty sertifikaatti todentaa esimerkiksi luomu- tai kierrätysmateriaalin.
Tuotannon eettisyys tai uusiutuvan energian käyttö on todennettu sertifikaatilla.

Valmistajien sertifikaatit

Sertifikaateilla voidaan todentaa, että tuote täyttää tarvittavat kriteerit, esimerkiksi  materiaalin, valmistustavan tai tuotannossa hyödynnetyn energian osalta.

Olemme lisänneet verkkokauppaamme useimmille tuotteille Valmistajan sertifikaatit -kohdan, josta näet kyseiselle tuotteelle myönnetyt keskeisimmät sertifikaatit.

Tutustu sertifikaatteihin tarkemmin klikkaamalla alla olevia kuvakkeita.