Tuotteiden hoito-ohjeet

Tuotteidemme huolellinen hoitaminen pidentää niiden käyttöikää ja pitää ne hyvässä kunnossa vielä seuraavallekin käyttäjälle. Suosittelemme aina noudattamaan tuotekohtaisia hoito-ohjeita, jotka löytyvät joko tuotteesta tai sen myyntipakkauksesta.

Vaatteiden sekä muiden tekstiilien hoitoon kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Virkistä muistia sekä poimi parhaat vinkit tekstiilituotteiden hoitoon alta!

PESEMINEN

Arvioi pesun tarve. Tarvitseeko vaate pesua? Turha peseminen kuluttaa tekstiiliä ja mikäli vaatteessa ei ole tahroja, pesun sijaan tuulettaminen raikastaa sen.

Tarkista pesuohje. Tekstiilituotteiden tarkat pesuohjeet lämpötiloineen löytyvät niiden sisäsaumasta. Pese vaatteet aina ohjeiden mukaisesti ja samansävyisten pyykkien kanssa. Pesun ajaksi vetoketjut suljetaan, mutta napit jättää auki.

Vinkki! Monissa vaatteissamme on painatus, jolloin ennen pesua ne on hyvä kääntää nurinpäin. Tämä estää painatusta hankaamasta muuta pyykkiä tai pesukoneen rumpua vasten.

Valitse ja annostele pesu-aine. Suosittelemme valitsemaan pesuaineista mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavan vaihtoehdon. Annostele pesuaine aina pakkauksen ohjeen mukaisesti, sillä ylimääräinen pesuaine ei tee vaatteista puhtaampia. Pehmeät tekstiilit eivät kaipaa pesuaineen lisäksi huuhteluainetta.

SÄILYTYS

Pesun lisäksi vaatteiden huolellinen säilyttäminen pitää ne hyvässä kunnossa.

Viikkaa tai henkaroi pesun jälkeen hyvin kuivuneet vaatteet omille paikoilleen. Kevyemmät vaatteet kuten T-paidat tai colleget voi säilyttää joko viikattuina tai henkarilla, painavammat neuleet on hyvä viikata.

Vinkki! Varmista, että henkaroitujen vaatteiden väliin jää riittävästi tilaa, niin ne pysyvät suorina ja vältyt silittämiseltä.

KÄYTTÖ

Vaatteemme ovat tarkoitettu kestämään käyttöä ja käytön jäljet eivät tee niistä huonompia uuteen verrattuna – päinvastoin! Käytetty vaate on pehmeä ja miellyttävä päällä. Jos vaatteeseen tulee vahingossa reikä tai se kuluu kovassa käytössä rikki, sen voi vielä useimmiten korjata käyttökelpoiseksi. 

Vinkki! Mikäli lanka ja neula eivät pysy omissa käsissä, suosittelemme kääntymään korjausasioissa paikallisen ompelijan puoleen.

KIERRÄTYS

Hyvin hoidettu tuote, oli se sitten vaate, kodin tekstiili tai muu käyttöesine, on usein kierrätettävissä vielä seuraavalle käyttäjälle. Riippumatta siitä myytkö vai kierrätätkö tuotteen muuta kautta, ennen kierrättämistä pese ja siisti se seuraavaa käyttäjää ajatellen.

Jos tuote on huonokuntoinen ja elinkaarensa päässä, on se kierrätettävä tutustuen paikallisiin, ajan tasalla oleviin jätteenlajitteluohjeisiin.

Kysy lisää tuotteidemme hoidosta! Voit olla meihin yhteydessä kaikissa tuotteisiimme liittyvissä kysymyksissä sähköpostitse luontokauppa(at)sll.fi