Tuhkattuja toisinajatuksia Suomen geo- ja biodiversiteetistä
Tuhkattuja toisinajatuksia Suomen geo- ja biodiversiteetistä
Uutuus

Tuhkattuja toisinajatuksia Suomen geo- ja biodiversiteetistä

$ 48.42
sis. 0 % ALV
Kirja on monipuolinen perusteos Suomen geodiverstiteetin nykytilasta tulevaisuusnäkymineen sekä kuvaus yhteiskunnallisen toiminnan kietoutumisesta luontokatoon.
Saatavuus 5 kpl
Toimitus 1-5 arkipäivää

Elottoman luonnon monimuotoisuus eli geodiversiteetti luo perustan elollisen luonnon hyvinvoinnille. Suomalainen geodiversiteetti on monimuotoinen, mutta sen kuluttaminen lukeutuu Euroopan voimakkaimpiin.”Tuhkaamme” (= tuhoamme) sitä joka päivä. Kirja tuo monipuolisesti esiin elollisen ja elottoman luonnon vuorovaikutusta erilaisilla geokohteilla, kuten tuntureilla, soilla ja hietikkojen paahde-elinympäristoissä. Kestävyystieteellisellä otteella tarkastellaan nykyisen vihreän siirtymän vaikutuksia moniin Suomen eläin- ja kasvilajeihin ja maisemarakenteeseen sekä pohditaan vahvan kestävyysajattelun konkretiaa.  

Kirja on monipuolinen perusteos Suomen geodiverstiteetin nykytilasta tulevaisuusnäkymineen sekä kuvaus yhteiskunnallisen toiminnan kietoutumisesta luontokatoon. Tuhkatut eli vaietetut/unohdetut/arkipäiväistetyt ajatukset elottomasta luonnosta heräävat henkiin, kun ne avataan, päivitetään ja arvotetaan uudelleen vahvan kestävyysajattelun puitteissa.       

Kirjoittaja Eira Ainalinpää (Tutkija. TaT, FM) on vahvan kestävyysajattelun luotsaaja, joka on tehnyt mm. pioneerityötä suomalaisen geodiversiteetin hyväksi Unescon kansainvälisten geodiversiteettitoimijoiden kanssa. Hanen kehittämänsä ajatus hiljaisesta suojelusta on koettu luoneen toivoa yksilötason ympäristövaikuttamiseen synkkien ympäristöuhkien varjossa.   

Kustantaja:E A
Painos:2023
Julkaisuvuosi:2023
Kieli:suomi
Sivumäärä:200
Arvostellaksesi tuotteen sinun pitää ostaa tuote.

#norppatuote @luontokauppa
Katso myös nämä tuotteet