Pörriäisen kukkaseos: Aurinkoiselle nurmikolle

Pörriäisen kukkaseos: Aurinkoiselle nurmikolle

9,90 €
sis. 24 % ALV
Kukan siemenet aurinkoiselle nurmikolle. Kylvä kukkiva nurmikko puutarhaasi!
Saatavuus 10+ kpl
Toimitus 1-5 arkipäivää

Haluatko kukkivan nurmikon? Tee luontoteko ja kylvä omalle nurmikollesi kukansiemeniä, joista kasvaa pölyttäjille mettä tarjoavia pieniä kukkia. Samalla palautat luontaista monimuotoisuutta puutarhaan. 

Pörriäisen kukkasiemenseos aurinkoiselle nurmikolle sisältää pölyttäjille tärkeiden kukkien siemeniä, jotka kasvavat nurmikon seassa, runa-alueilla, pensaiden tai puiden juurilla kuivissa oloissa, joissa nurmikko ei voi hyvin ja jotka on vaikea hoitaa.

Nyt on uuden nurmikon aika! Kotinurmikkosi kukkii koko kesän matalin punertavin ja valkoisin kukin.

Ominaisuudet

Aurinkoisen nurmikon siemenseoksessa on viisi kaunista lajiketta: ketoneilikka, kaunokainen, valkoapila, tuoksupielus ja ajuruoho. Niiden kasvutapa on matala ja ne kestävät hyvin aurinkoa. Kukkaseoksen yksivuotiset kukat kukkivat ensimmäisenä kesänä, pääosa vasta toisena kesänä. Kosteuden säilyminen on onnistumisen edellytys. Kastelua on hyvä jatkaa erityisesti poutakausina. Huomioi, että kukat levittäytyvät laajemmalle sekä siementen, että rönsyjen avulla. Kukinnan jälkeen alue voidaan leikata.

Ketoneilikka/Dianthus deltoides 37 %
Kaunokainen/Bellis perennis mix 8 %
Valkoapila/Trifolium repens ’Rivendel’ 30 %
Tuoksupielus/Lobularia maritima 20 %
Ajuruoho/Thymus mix 5 %

Pakkauskoko (riittoisuus)

20 g (n. 20 m2) / 50 g (n. 50 m2)

Kylvöohjeet

Vanhalle nurmikolle kylväminen Leikkaa nurmikko ja haravoi maan pinta hyvin rikki. Lisää multaa, tiivistä esim. tallaamalla ja kastele. Kylvä siemenet ja tiivistä kevyesti. Tiivistäminen on tärkeää sen vuoksi, että siementen pääsevät kosketukseen maanpinnan kanssa. Silloin ne voivat juurtua kunnolla. Pidä nurmikko matalana, jotta kukille jää kasvutilaa. Huolehdi kastelusta.

Uudelle, perustettavalle nurmikolle kylväminen Kylvä nurmikonsiemenet ohjeen mukaan. Kastele ja kylvä kukansiemenet tiivistettyyn pohjaan. Tiivistä vielä kevyesti. Huolehdi kastelusta.

Kylvöajankohta

Kylvetään ulos huhti-kesäkuussa.

Säilytys

Säilytä siemenet kuivassa ja viileässä.
Jos siemenet säilytetään kosteassa varastossa tai ne kastuvat, itävyys huononee. Oikein varastoituna siementen itävyys säilyy hyvänä vuosia. Säilytä linnuilta ja hiiriltä suojassa.

Valmistaja:
GreenCare / Berner Oy, Helsinki

Arvostellaksesi tuotteen sinun pitää ostaa tuote.

#norppatuote @luontokauppa