Pöllöjen yö -neulontaohje
Pöllöjen yö -neulontaohje
Pöllöjen yö -neulontaohje

Pöllöjen yö -neulontaohje

7,50 €
sis. 10 % ALV
Neulo itsellesi upea pöllöaiheinen paita.

Yön pimetessä voit metsän laidalla kuulla varpuspöllön vihellyksen ja lehtopöllön pulputuksen. Molemmat maagisia ääniä, mutta ääntelijän pääset vain harvoin näkemään. Äänetön liitäjä saa pihan pikkulinnut valppaaksi ja viheltämään varoitusääniään, mutta sinun katsettasi se useimmiten väistää.                        

Pöllöjen yö on näistä upeista hämärän saalistajista inspiroitunut paita. Pöllö kuunvalossa ja tähtien alla kelopuun oksalla tuo koskemattoman luonnon hieman lähemmäs meitä. Antiikin mytologiassa Minervan pöllö on myös symboli viisaudelle. Tuokoon se meille viisautta varjella luontoa ympärillämme. 

Tuote toimitetaan sähköisesti tilaajan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen heti maksun jälkeen, mistä syystä tuotteella ei ole peruutusoikeutta. Mikäli viestiä ei saavu, tarkista roskapostilaatikkosi ja ota tarvittaessa meihin yhteyttä. Jos tilauksessasi on ainoastaan sähköisesti toimitettavia tuotteita, ei toimituskuluja veloiteta. Tuotteella ei ole vaihto- tai palautusoikeutta.

Ohjeen on tehnyt ja omistaa Tiia Reho / @sysivilla - se on lahjoitettu meille myyntiin, joten tuotto ohjautuu kokonaisuudessaan luonnonsuojelutyön tukemiseen. Ohje on tarkoitettu ainoastaan yksityiskäyttöön. Ohjetta ei saa monistaa, jakaa tai kopioida. Ohjeen käyttäminen myyntiin suunnatulle neuleelle on ohjeen ostaneelle sallittua mikäli ohjeen suunnittelija mainitaan.

Joko olet kutonut oman Pöllöjen yö -paitasi? Ota kuva ja jaa se somessa @sysivilla ja #norppatuote.    

Lisätietoja (lue ennen tilaamista)

Paita neulotaan alhaalta ylös, hihat ja vartalo erikseen kainaloihin saakka, jossa vartalo ja hihat yhdistetään. Sen jälkeen neulotaan kaarroke. Ohje on tehtävissä kokonaan pyöröpuikoilla looppaamalla hihat tai käyttämällä hihoissa sukkapuikkoja. Ohjeen vaikeusaste on normaali. Ohje on suora ja väljä ja sopii sekä miehille, että naisille. Perinteisten islantilaisneuleiden tapaan neuleessa ei ole muotoiluja.  

Koot XS (S, M, L, XL) 

Rinnanympärys: 91 (98, 106, 115, 122) cm

Keskietupituus: 56 (57, 58, 59, 60) cm 

Hihan pituus (kainalosta): 45 (46, 47, 48, 49) cm

Neuleen tiheys 

10 x 10 cm = 18 s ja 24 krs sileää neuletta (tee tarvittaessa mallitilkku ja valitse käsialaasi sopiva puikko).

Tarvikkeet ja materiaalit:

Puikot 

Käytä käsialasi mukaan sileässä neuleessa puikkoja 4 – 4 1⁄2 ja helmineuleessa 3 1⁄2 – 4. Tarvitset joko pitkät pyöröpuikot (>100cm) hihojen looppaamiseen tai sukkapuikot, sekä vartalo-osaan pyöröpuikot 80cm.

Lanka 

Istex Lettlopi tai muu Aran-vahvuinen lanka. Esimerkiksi suomalaisista villalangoista löytyy hyviä vaihtoehtoja. Lettlopi-langan juoksevuus on 50g = n. 100m.

Langan menekki (Lettlopi 50g) 

Pääväri (PV) 7 (8, 10, 11, 12) – mallineuleessa 1707

Kuvioväri 1 (KV1) 1, (1, 2, 2, 2) – mallineuleessa 9426

Kuvioväri 2 (KV2) 1, (1, 2, 2, 2) – mallineuleessa 0054

Muut tarvikkeet 

Silmukkamerkkejä, jämälankaa hihasilmukoille, parsinneula päättelyyn.

Arvostellaksesi tuotteen sinun pitää ostaa tuote.

#norppatuote @luontokauppa