Pirteän Pässin Lammaspaimenviikot
Pirteän Pässin Lammaspaimenviikot Pirteän Pässin Lammaspaimenviikot

Pirteän Pässin Lammaspaimenviikot

Vietä unohtumaton viikko lammaspaimenena Vihtarissa, Heinävedellä!

400,00 €
Sisältää alv. 24.00 %
Saatavuus Varastossa

HUOM! TUOTE EI VIELÄ OSTETTAVISSA.

Pirteän Pässin perinteisen pihapiirin keskus on vuonna 1810 rakennettu ja 2015 remontoitu tilan päärakennus. Tupakahvion ja kokoustilan seinustoja kiertävät perinteiset yhdestä puusta veistetyt penkit ja katto lepää massiivisten kymmenmetristen hirsien kannattelemana. Pihapiirin rakennuksista osa on ihanasti rempallaan, osa kunnostettu. Tilaa isännöi Suomen luonnonsuojeluliiton entinen puheenjohtaja, Risto Sulkava vaimonsa Jaana Sulkavan kanssa.

1900-luvun alun asussa oleva navetta on kunnostettu lampolaksi. Lampailla on kesästä 2017 alkaen keskeinen rooli maiseman, tilan perinneympäristöjen ja niiden erityislajiston hoidossa. Ilman lampaita pusikko valtaisi avomaan ja avointa (auringonpaahteista) ympäristöä vaativat lajit katoaisivat.

Lammaspaimenena huolehdit päivittäisestä lampaiden laskemisesta ja vedensaannista sekä riittävistä rapsutuksista. Tullessasi lammaspaimenviikolle, sinut perehdytetään lampaanhoitajan leppoiseen kesäpäivään. Työt eivät hommassa harteita halkaise, mutta tunnelma, terapeuttinen rapsuttelu ja perinnemaisema tekevät ihmeitä.
Lammaspaimenena majoitut pihapiirissä sijaitsevassa ns. punaisessa kaupassa. Majoitukseen mahdut perheinesi tai vaikka kaveriporukalla. Voit halutessasi viettää paimenaikaa omin eväin (keittomahdollisuus, jääkaappi yms.) tai tilata etukäteen vaikkapa aamiaiset ja lounaat tupakahviosta. Varaa omasi pian!

Hinta sisältää tarvittavan opastuksen, viikon majoituksen (pe-pe) ja mahdollisen kuljetuksen Vihtarin juna-asemalta 1-5 hengelle. 


Lue lisää: www.pirteapassi.fiArvostelut 0 arvostelua
Suosittelemme
89,90 €
-10%
Luonnonkalenteri 2018
Luonnonkalenteri 2018
28,00 €
24,90 €
5,90 €
24,90 €
28,00 €
16,90 €
14,40 €
14,90 €