Pirteän Pässin Lammaspaimenviikot
Pirteän Pässin Lammaspaimenviikot Pirteän Pässin Lammaspaimenviikot Pirteän Pässin Lammaspaimenviikot Pirteän Pässin Lammaspaimenviikot Pirteän Pässin Lammaspaimenviikot Pirteän Pässin Lammaspaimenviikot Pirteän Pässin Lammaspaimenviikot Pirteän Pässin Lammaspaimenviikot

Pirteän Pässin Lammaspaimenviikot

Vietä unohtumaton viikko lammaspaimenena Vihtarissa, Heinävedellä! Hinta 1-5 henkilölle!

400,00 €
Sisältää alv. 10.00 %
Saatavuus Varastossa
Toimitusaika 1 - 5 työpäivää

Pirteän Pässin perinteisen pihapiirin keskus on vuonna 1810 rakennettu ja 2015 remontoitu tilan päärakennus. Tupakahvion ja kokoustilan seinustoja kiertävät perinteiset yhdestä puusta veistetyt penkit ja katto lepää massiivisten kymmenmetristen hirsien kannattelemana. Pihapiirin rakennuksista osa on ihanasti rempallaan, osa kunnostettu. Tilaa isännöi Suomen luonnonsuojeluliiton entinen puheenjohtaja, Risto Sulkava vaimonsa Jaana Sulkavan kanssa.

1900-luvun alun asussa oleva navetta on kunnostettu lampolaksi. Lampailla on kesästä 2017 alkaen keskeinen rooli maiseman, tilan perinneympäristöjen ja niiden erityislajiston hoidossa. Ilman lampaita pusikko valtaisi avomaan ja avointa (auringonpaahteista) ympäristöä vaativat lajit katoaisivat.
Lammaspaimenena huolehdit päivittäisestä lampaiden laskemisesta ja vedensaannista sekä riittävistä rapsutuksista. Tullessasi lammaspaimenviikolle, sinut perehdytetään lampaanhoitajan leppoiseen kesäpäivään. Työt eivät hommassa harteita halkaise, mutta tunnelma, terapeuttinen rapsuttelu ja perinnemaisema tekevät ihmeitä. Majoittuminen tapahtuu pihapiirissä sijaitsevassa ns. punaisessa kaupassa. Majoitukseen mahdut perheinesi tai kaveriporukalla. 

Halutessasi voit tilata etukäteen toivomasi ruokailut tupakahviosta: esim. yksi lämmin ateria (sis. jälkiruuan ja kahvit) 15 €/hlö/vrk. Aamupala + yksi lämmin ateria (sis. jälkiruuan ja kahvit) 20 €/hlö/vrk. Kaikki ruokailut on tilattava majoituspaikasta hyvissä ajoin ennen viikon alkua. Majoittujilla on myös mahdollisuus kokkailla itse joko kaikki tai osa ruokailuistaan. Majoitustilojen yhteydestä löytyy keittomahdollisuus, jääkaappi, yms.

Hinta sisältää tarvittavan opastuksen, viikon majoituksen (pe-pe) ja mahdollisen kuljetuksen Vihtarin juna-asemalta 1-5 hengelle. Varaa omasi pian!

Lue lisää: www.pirteapassi.fi


Jäsenalennus ei koske tätä tuotetta.

Arvostelut 0 arvostelua
Suosittelemme