Norppajuliste
Norppajuliste
Norppajuliste
Norppajuliste

Norppajuliste

36,00 €
sis. 24 % ALV
Erik Bruunin rakastettu ja ikoninen norppajuliste, tuttu suomalaisille jo vuosikymmenten takaa.
Saatavuus 10+ kpl
Toimitus 1-5 arkipäivää

"Olen saimaannorppa (Phoca hispida saimensis). Vuodesta 1955 lähtien olen ollut rauhoitettu. Vuonna 1967 pääsin Kansainvälisenluonnonsuojeluliiton Punaiseen Kirjaan. Se merkitsee, että olen hyvin harvinainen. Ja varmaankin hyvin pidetty. Meitä on kaikkiaan noin sata. Koko maailmassa."

Erik Bruunin Saimaannorppa-piirroksesta on tullut suomalaisen luonnonsuojelun symboli ja sitä on myyty 1970-luvulta lähtien julisteena kymmeniä tuhansia kappaleita. Bruun itse kertoo, kuinka hän saimaannorpan heikon tilanteen vuoksi meni Tampereen akvaarioon luonnostelemaan teosta uhanalaisesta lajista. Utelias norppa tuli välillä hämmästelemään taiteilijaa lasin taakse ja silloin Bruun käänsi luonnoslehtiönsä norpan nähtäväksi – legendan mukaan norppa vastasi hymyilemällä ja ilme päätyi myös julisteeseen.

Katso oheinen video (tuotekuvien yhteydessä), jossa Erik Bruun kertoo itse norppajulisteestaan. Videon on kuvannut Henrik von Martens Suomen luonnonsuojeluliiton ja Suomen Luonto -lehden lukija- ja tukijaillassa 25.1.2017.

Julisteen koko: 40x100 cm. Toimitetaan pahviputkessa.

Valmistaja:
Bruun Design Oy, Espoo

Lisätiedot:
Paino: Grano Oy, Helsinki
Tuotteen valmistusketjun sertifikaatit:Lue lisää sertifikaateista >>

Arvostellaksesi tuotteen sinun pitää ostaa tuote.

#norppatuote @luontokauppa
Katso myös nämä tuotteet