Monimuotoisuus

Monimuotoisuus

$ 22.17
sis. 0 % ALV
Juha Kauppinen selvitti mistä luonnon monimuotoisuuden katoamisessa on kyse.
Saatavuus 3 kpl
Toimitus 1-5 arkipäivää

Luonnon monimuotoisuus hupenee. Mitä tämä oikeastaan tarkoittaa? Kuinka ilmiö näkyy Suomessa? Palkittu tutkiva toimittaja Juha Kauppinen lopetti toimittajan työnsä puoleksitoista vuodeksi selvittääkseen, mistä luonnon monimuotoisuuden katoamisessa on kysymys. Syntyi reportaasikirja matkasta Suomeen, suomalaisten lajien katoamispaikoille.

Yksittäisten lajien tarkastelusta aukeaa ikkunoita tuhansien ja miljoonien vuosien taakse ja toisaalta viime vuosikymmeniin, jolloin luonnontilainen luonto on dramaattisella tavalla kadonnut Suomesta, kuten lähes kaikkialta maailmasta. Kirja kokoaa yhteen kymmenet pienet uutiset ja kertoo suuren tarinan niiden taustalla, ihmisen elämän seuraukset maapallolla. Kertomuksen tapahtumapaikkana on Suomi, mutta se puhuu koko maailmasta.

Monimuotoisuus on matka metsiin, soille, niityille ja jokivarsiin. Luontoon, joka on köyhtynyt, mutta jota ei Suomessa vielä ole tuhottu kokonaan. Kirjan viesti on, että meillä on aikaa, mutta ei tuhlattavaksi asti. Suomen ainutlaatuinen luonto näyttäytyy yksittäisten tarinoiden kautta, monimutkaiset, vaikeasti hahmotettavat asiat on purettu jokaiselle ymmärrettävään muotoon.

Kirja voitti vuoden 2019 Kanavan tietokirjapalkinnon.

Otteita arvioista:

“Harvoin tulee eteen kirja, jonka soisi olevan joka ikisen kansalaisen pakollista omaksuttavaa ja luettavaa. [–] Monimuotoisuus ei ole pikainen pamfletti vaan huolella laadittu yleistajuinen katsaus siihen, mitä teollisuuden ja maatalouden kehittäminen nykytasolle on merkinnyt maamme luonnon monimuotoisuudelle.” – Jyrki Alenius, Suomen Kuvalehti

“Kauppinen kuvaa suomalaisen luonnon monimuotoisuuden kapenemista asiantuntevasti ja mukaansatempaavasti, yhtä suurella herkkyydellä niin ruusu­ruohomaamehiläisiä kuin kultasirkkujakin. [–] Kauppisen tapa kuvata lajeja saa lukijan tuntemaan ja välittämään jokaisesta lajista, ja esimerkiksi kuukkelin kotimetsän hakkaaminen teollisuuden tarpeisiin tuntuu lukijan sydänalassa asti. Silti Kauppinen ei taivu pessimismiin vaan uskoo, että nykyinen kehitys on vielä käännettävissä. Monimuotoisuus on upea teos, joka onnistuu vakuuttamaan kyynisimmänkin lukijan luonnon monimuotoisuuden kauneudesta ja tärkeydestä.” – Esko Juhola, Voima

349 sivua. Pehmeäkantinen.

Tekijät

Juha Kauppinen

Kustantaja

Siltala Publishing

Julkaisuvuosi

2019

Arvostellaksesi tuotteen sinun pitää ostaa tuote.

#norppatuote @luontokauppa
Katso myös nämä tuotteet