Metsäjänis – Utelias älykkö

Metsäjänis – Utelias älykkö

27,90 €
sis. 10 % ALV
Havaintoja ja valokuvia metsäjäniksestä.
Saatavuus 2 kpl
Toimitus 1-5 arkipäivää

Metsäjänis on sopeutumisen mestari, joka kukoistaa Suomen eteläisillä rantakallioilla ja synkissä saloissa, valoisissa männiköissä ja tundramaisella avotunturialueella. Jänisyhteisöjen tavat, ruokavalio, viholliset ja jopa jänisten turkin väritys vaihtelevat elinympäristön mukaan.

Arkojen villieläinten, kuten jänisten, kuvaaminen arkisissa tilanteissa edellyttää pitkäjänteistä, rauhallista ja luottamusta herättävää toimintaa. Tällä tavalla syntynyt havaintomateriaali jänisyksilöiden ja jänissuvun elämästä on ainutlaatuista.

Havaintojen ohella kirjassa kuvataan jäniksen ja ihmisen välistä ystävyyttä. Kujansuu haluaa valottaa jänisten arkea ihmisille, joilla ei ole mahdollisuutta seurata niiden yöelämää. Hän kyseenalaistaa samalla sekä jäniksen tieteellisen nimen osuvuuden että Suomessa voimassa olevan jänisten metsästysajan. Nämä molemmat kertovat siitä, että ihminen tuntee huonosti jänisten elämää ja vuodenkiertoa.

Eija Kujansuu on Sodankylän ja Inarin rajamailla asuva IT-konsultti, etätyön edelläkävijä ja pitkän linjan luontoharrastaja. Viimeisen viiden vuoden aikana hän on keskittynyt havainnoimaan ja kuvaamaan metsäjäniksiä.

180 sivua. Kovakantinen.

Kirjailija

Eija Kujansuu

Kustantaja

Docendo

Julkaisuvuosi

2021

Valmistaja:
Docendo Oy, Jyväskylä

Lisätiedot:
Kirjapaino: Balto Print, Liettua
Arvostellaksesi tuotteen sinun pitää ostaa tuote.

#norppatuote @luontokauppa
Katso myös nämä tuotteet