Kiehtovat kyyt ja Suomen käärmeet ja liskot
Kiehtovat kyyt ja Suomen käärmeet ja liskot
Loppunut

Kiehtovat kyyt ja Suomen käärmeet ja liskot

12.15 % alennus
$ 44.29 $ 50.42
sis. 0 % ALV
Hanki edulliseen yhteishintaan kaksi matelija-aiheista kirjaa.
Loppunut

Kiehtovat kyyt on Suomen ensimmäinen ja ainoa kyistä kertova kirja. Jarmo Latva ja Lisse Tarnanen esittelevät kyyn ennennäkemättömällä tavalla.

Tervetuloa seuraamaan kyiden kiehtovaa elämää horroksesta horrokseen. Keväällä kyyt lämmittelevät, luovat nahkansa ja valmistautuvat vuoden päätapahtumaan, geeniensä siirtämiseen seuraavalle sukupolvelle. Naaraat eivät osallistu häähumuun läheskään joka vuosi. Sulhasehdokkaita onkin moninkertainen määrä, ja kilpailu on armotonta. Koiraat ottavat yhteen tosissaan, mutta herrasmiesten säännöin, purra ei saa. Ne hakevat houkuttavan tuoksuisia naaraita ja ratkaisevat paritteluoikeudet koiraiden kiihkeätempoisella tanssilla. Häiden jälkeen luikerrellaan kesälaitumille metsästämään ja keräämään eväitä seuraavaksi talveksi.Tulevat emot jäävät talvikolon lähistölle paistattelemaan. Poikaset syntyvät loppukesällä ja hyvissä ajoin ennen yöpakkasia palataan vähitellen talvikolojen läheisyyteen.Ympyrä on sulkeutunut, kesän lämmössä kyyt ovat kasvaneet ja luustoon on tullut uusi vuosirengas.

Kirjassa on yli 200 kuvaa ja ainutlaatuisia kuvakertomuksia tilanteista, joita harvoin pääsee näkemään. Asianharrastajille kirjasta löytyy runsaasti tutkimustuloksiin perustuvaa uutta ja mielenkiintoista tietoa. Kirja on jatkoa tekijöiden aiemmin ilmestyneelle Suomen käärmeet ja liskot -kirjalle.

Suomen käärmeet ja liskot on upeasti kuvitettu tietopaketti Suomen matelijoista.

Miten erotat kyyn ja rantakäärmeen ja naaraat ja koiraat toisistaan? Tiesitkö, että vaskitsa on jalaton lisko ja että käärmeillä ei ole korvia? Miksi käärmeillä on joskus siniset silmät? 350 huikeaa kuvaa ja tuhti tietopaketti tuovat matelijat lähelle turvallisesti tarkkailtavaksi. Kirja sai Suomen luonto -lehden arvosteluissa täydet viisi tähteä.

Arvostellaksesi tuotteen sinun pitää ostaa tuote.

#norppatuote @luontokauppa
Katso myös nämä tuotteet