Kevätunelmia -postimerkki
Kevätunelmia -postimerkki
Kevätunelmia -postimerkki
Kevätunelmia -postimerkki
Kevätunelmia -postimerkki

Kevätunelmia -postimerkki

2,50 €
sis. 0 % ALV
Kevätunelmia -sarjan kotimaan ikimerkki.
Saatavuus 10+ kpl
Toimitus 1-5 arkipäivää

Jenni Tuominen on kuvittanut Postille keväiset postimerkit, jotka sopivat ympäri vuoden erilaisiin tervehdyksiin. Eläimiä, kukkia ja ihmisiä kuvaavat pastellin väriset postimerkit välittävät kevääseen liittyvää riemun tunnetta. Merkkien graafisesta suunnittelusta vastaa Studio Jenni & Jukka.

Kevätpostimerkkien suunnittelu oli Tuomiselle mieluinen toimeksianto. ”Piirsin useita kymmeniä mustavalkoisia ehdotuksia, joista viisi pääsi loppusuoralle. Tein kuvituksiin vielä muokkauksia ennen kuin aloin miettiä värimaailmaa, josta tuli juuri sopivan söpö tuomaan merkkeihin iloa ja positiivisuutta. Toivon, että postimerkeistä välittyy se onnen tunne, mitä koin niitä tehdessäni.”

Kevät merkitsee Jenni Tuomiselle uuden alkua, kun talvi väistyy ja luonto herää uuteen kukoistukseen. ”Odotan joka kevät pääseväni mökille katsomaan, mitä puutarhassa tapahtuu. Aina en edes muista, mitä olen syksyllä istuttanut ja odotan innolla mitä ihania yllätyksiä maasta nouseekaan. Erityisesti ensimmäiset narsissit ja tulppaanit ilahduttavat.”

Tuominen on suunnitellut Marimekolle painokuoseja vuodesta 2006 lähtien. Hän sai kuvitustaiteen valtionpalkinnon vuonna 2017. Tällä hetkellä Tuominen on innostunut erityisesti keramiikasta. Myös Aasian markkinoilla on kasvavaa kiinnostusta Jennin töitä kohtaan.

Kevätunelmia -postimerkkiarkin 10 merkissä on 5 erilaista kotimaan ikimerkkiä, joita toimitetaan yksittäistilauksiin sattumanvaraisesti. Saatavilla myös 10 merkin arkkina. 

Ilmestymispäivä 17.1.2024

Kotimaan ikimerkki on postimerkki jolla voit postittaa kirjeen ja kortin kotimaassa. Ikimerkki on nimensä mukaisesti aina voimassa. Yhdellä kotimaan ikimerkillä voit postittaa enintään 50 grammaa painavan kirjeen. 

Painavampiin kirjeisiin tarvitset useamman ikimerkin:

  • 52-250g 2 merkkiä
  • 251-1000g 4 merkkiä
  • 1001-2000g 6 merkkiä

Postimerkit toimivat maksuvälineenä, joten niiden yhteydessä ei ole mahdollista hyödyntää jäsen- tai muita alennuksia.

Arvostellaksesi tuotteen sinun pitää ostaa tuote.

#norppatuote @luontokauppa