Käsin painettu Norppakuosikassi
Käsin painettu Norppakuosikassi Käsin painettu Norppakuosikassi

Käsin painettu Norppakuosikassi

Uniikki kierrätyspuuvillasta valmistettu farkkukankainen kassi Kaarina Tiaisen suunnittelemalla ja käsin painamalla kuosilla.

$ 22.90
Sisältää alv. 0.00 %
Saatavuus Varastossa
Toimitusaika 1 - 5 työpäivää

Ainutlaatuistaja uniikkia suomalaista designia edustavat Suomen luonnonsuojeluliiton saimaannorppakoordinaattori, Kaarina Tiaisen suunnittelemat norppakuosituotteet. Kuvio mukailee saimaannorpan turkin kuvioita, jotka ovat jokaisella yksilöllä erilaiset. Siksi kuvio vaihtelee tuotteesta toiseen ja jopa yksilökohtaisesti. 

Maatalous- ja metsätieteiden maisteritutkinnon lisäksi tekstiiliartenomiksi valmistunut Kaarina sai idean saimaannorppakuosista suomalaiseksi vastineeksi maailman muiden eläinten eläinkuoseille jo opiskeluaikana. Sen jälkeen hän on kokeillut ja yhdistellyt erilaisia tekniikoita hyödyntääkseen kuviota eri käyttötarkoituksissa: kasseissa, pussuikoissa, verhoissa, tyynyliinoissa, tarjottimissa, patalapuissa jne. Vuonna 2016 kuosi oli esillä Itsenäisyyspäivän vastaanotossa presidentin linnassa, kun Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtaja, Päivi Lundvall puki ylleen Kaarinan suunnitteleman ja käsin tekemän puvun.


Kaarina Tiainen saimaannorppien apukinostalkoissa tammikuussa 2017. Vähälumisina talvina norpat tarvitsevat kaiken mahdollisen avun.


Kaarina esittee painotyössä hyödyntämiään seuloja. Tässä persoonallisessa kellarihuoneessa varsinainen painotyökin on tehty.


Nyt sinulla on mahdollisuus olla osa norppakuosin tarinaa. Norppakuosituotteita ostamalla tuet samalla maailman uhanalaisimman hyljelajin arvokasta suojelutyötä. 

Kassin on kotimaisen Coston valmistama ja se on tehty Pure Waste Textiles -kierrätyspuuvillasta. Kuvio ja saimaannorpan tieteellinen nimi on painettu Kaarinan itsensä toimesta perinteisellä käsityöllä. Kuvio ja tekstin sijainti voivat hieman vaihdella. 

Kantohihnojen pituus n. 52 cm.

Arvostelut 0 arvostelua