Usein kysytyt kysymykset           

Kuinka suuri osa tuotteiden hinnasta ohjataan luonnonsuojelutyöhön?

Luontokaupan tuotto käytetään kokonaisuudessaan luonnonsuojelutyön tukemiseen. Osuus vaihtelee tuotteittain 30-80 % välillä.


Miten postimaksut määräytyvät?

Toimituskulut määräytyvät valitun lähetystavan, toimitusosoitteen ja tuotteiden yhteenlasketun painon perusteella. Summa pitää sisällään pakkaustarvikkeet, pakkaamisen ja postin tai DB Schenkerin kuljetuksen. Kassalla voi valita toimitustavaksi noudon varastomyymälästä, jolloin emme veloita toimituskuluja. 

Minimikulut ovat DB Schenkerillä 5,90 € ja Postilähetyksillä 7,00 €. Mikäli lähetys on mittojensa ja painonsa perusteella mahdollista ja järkevämpää toimittaa kirjeenä, lähetämme myös DB Schenker -toimitustavalla tehdyt tilauksen postitse. Voit siis säästää pienien tilausten toimituskuluissa valitsemalla toimitustavaksi DB Schenckerin.


Voinko tilata ystävälleni ja/tai ulkomaille? 

Onnistuu! Asiakastietojen syöttämisvaihessa voit ilmoittaa eri toimitusosoitteen. 

Kun valitset toimitusmaan, järjestelmä laskee toimituskulut lähetyksen painon perusteella. Mikäli maatasi ei löydy luettelosta, ota meihin yhteyttä ja lisäämme sen.


Minulla on kiire, kuinka nopeasti tuotteeni postitetaan?

Pyrimme toimittamaan tilaukset aina mahdollisimman pian. Ruuhka-aikoina tai lomien yhteydessä toimitus voi kestää jonkin verran pidempään. Kerro meille mikäli tarvitset tuotteet ehdottomasti tiettyyn päivään mennessä ja me teemme parhaamme jotta saisit tuotteesi ajoissa. Huomioithan, että osa tuotteistamme on tilaustuotteita, mistä syystä toimitus saattaa viivästyä. Tuotteiden yhteydessä on ilmoitettu arvioidut toimitusajat.


Tilaamani tuote on vääränlainen tai -kokoinen. Voinko palauttaa tai vaihtaa sen?

Onnistuu! Myyntikuntoisten tuotteiden palauttaminen ja vaihtaminen onnistuu 30 päivän sisällä tilauksen vastaanottamisesta.


Miten vastuullisuus ympäristöasioissa näkyy toiminnassanne?

  • Otamme ympäristöasiat huomioon kaikissa päätöksissämme. 
  • Uusiokäytämme suuren osan pakkaustarvikkeistamme
  • Edellytämme toimittajiltamme vastuullisuutta. 
  • Pyrimme rakentamaan tuotevalikoimamme ekologista tuotteista.
  • Varmistaaksemme ympäristöasioiden jatkuvan kehittämisen, olemme ottamassa käyttöön Ekokompassi ympäristöjärjestelmää.


Etkö löytänyt vastausta mieltäsi askarruttavaan asiaa? Kysy rohkeasti lisää! luontokauppa@sll.fi.