4/2024

Siili-tuotteita Luontoliiton ja Luontokaupan yhteistyönä

Luontoliiton suloiset Siili-tuotteet on suunniteltu ihastuttamaan kaikenikäisiä ja niiden myynnillä tuetaan erityisesti lasten ja nuorten luontotoimintaa.

Luontoliitto on Suomen ainoa lasten ja nuorten ympäristöjärjestö ja Suomen luonnonsuojeluliiton nuorisojärjestö. Nyt Luonnonsuojeluliiton tuotteista tunnettuun verkkokauppaamme on julkaistu myös Luontoliiton oma tuotevalikoima.

“Luontoliiton Siili-tuotteiden myötä valikoimamme vastaa paremmin eri ikäisten luonnonystävien tarpeisiin. Yhteistyö on samalla paluu menneeseen, sillä Luontoliiton tuotteita on kuulunut Luontokaupan valikoimiin jo 1980- ja 90-luvuilla. Tuohon aikaan tuotemyyntiä toteutettiin postimyyntikuvaston kautta ja valikoimasta löytyi myös muiden ympäristöjärjestöjen tuotteita”, kertoo Tapio Kujala Luontokaupalta. 

Kuva 1. Lapsille suunnattu tarra-arkki on kotimainen avainlipputuote. (Kuva: Aino Huotari)

Luontoliiton ja Luontokaupan välinen tuoteyhteistyö käynnistyi viime vuoden lopulla Luontoliiton jäsenille tehdyllä kyselyllä. Kyselyn tavoitteena oli selvittää millaisista tuotteista Luontoliiton jäsenet ovat kiinnostuneita ja mitä toiveita heillä on tuotteiden ominaisuuksiin liittyen. 

"Luontoliitto täytti viime vuonna 80 vuotta, ja juhlavuoden kunniaksi järjestömme sai uuden brändi-ilmeen ja logon. Olemme erittäin iloisia siitä, että Luontokaupassa on nyt uuden ilmeemme mukaisia ja mahdollisimman vastuullisesti tuotettuja tuotteita, joita jäsenemme ovat jo pitkään meiltä kyselleet", kommentoi Luontoliiton Merja Forsman.

Kyselyyn vastanneiden kesken suosituiksi nousseet t-paidat ovat mukana uudessa tuotemallistossa. Aikuisten paitoja on saatavilla mustana ja luonnonvalkoisena. Niiden valmistuksesta on vastannut pitkäaikainen yhteistyökumppanimme, kierrätysmateriaaleja tuotannossaan hyödyntävä Pure Waste. Lasten t-paidat on puolestaan valmistettu pehmeästä, GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta ja niiden värinä on raikas minttu.

Kuva 2 Aikuisten t-paitoja löytyy sekä mustana että luonnonvaaleana. (Kuva: Aino Huotari)

Kaikkia malliston tuotteita yhdistää Luontoliiton logosta tuttu siili. Kangasmerkit on suunniteltu paitsi koristamaan jo kaapista löytyviä vaatteita ja varusteita myös pidentämään niiden käyttöikää. Euroopassa kierrätyspuuvillasta valmistettu kylpypyyhe on käytännöllinen ympäri vuoden, mutta toivoisimme sen erityisesti pääsevän mukaan luomaan ihania, luonnonläheisiä kesämuistoja. Monikäyttöinen retkihuivi suojaa tarpeen mukaan viimalta tai auringolta ja tarra-arkki on suunniteltu iloksi pienille luonnonystäville.

Luontoliiton mallisto on linjassa muiden tuotteidemme suunnittelussa ja valmistuksessa noudatettavien vastuullisuuskriteerien kanssa. Tekstiileihin on valittu laadukkaita kierrätysmateriaaleja ja sertifioitua luomupuuvillaa. Valmistuksessa on mahdollisuuksien mukaan suosittu kotimaista työtä ja muualla valmistettujen tuotteiden vastuullisuus on varmistettu kolmansien osapuolten myöntämillä sertifikaateilla. Kierrätysmateriaalit, käytännöllisyys ja suomalainen valmistus olivat myös Luontoliiton kyselyyn vastanneiden toiveissa. Suomessa valmistetuille retkihuiveille ja tarra-arkeille on myönnetty avainlipputunnus.

Kuva 3. Retkihuivi on monikäyttöinen asuste kaikkiin vuodenaikoihin. (Kuvat: Aino Huotari)

Luontoliiton Siili-tuotteilla tuetaan monipuolista ympäristökasvatustyötä sekä edistetään lasten ja nuorten mahdollisuutta oppia ja harrastaa luonnossa. Jos sinulle herää kysyttävää, kerromme mielellämme lisää tuotteistamme ja toiminnastamme!

Luontoliiton Siili-tuotteilla tuetaan monipuolista ympäristökasvatustyötä sekä edistetään lasten ja nuorten mahdollisuutta oppia ja harrastaa luonnossa. Jos sinulle herää kysyttävää, kerromme mielellämme lisää tuotteistamme ja toiminnastamme!