5/2023

Kestävää ja kierrätettyä keittiöön

Kesän korvilla lahjoja ja mökkituliaisia miettiessä vastuullinen valmistus, käytännöllisyys ja kestävyys nousevat valinnassa etusijalle. Tässä tarinassa kerromme miten valmistuvat kestotiskirättimme, miksi kestohedelmäpussit ovat kätevä apu arjen askareissa ja millainen materiaali on valikoitunut keittiöpyyhkeisiimme.

Kestotiskiräteistä puhuttaessa on helppo sanoa, että ne ovat paitsi nimensä mukaisesti kestäviä käytössä myös asiakkaidemme kestosuosikkeja. Kestotiskirätit tulivat Luontokaupan valikoimiin vuonna 2019 ja sen jälkeen tuotetta on toteutettu sekä Pinnan alla- että Retrologo -mallistojen ilmeellä useassa eri sävyssä. Osa tälläkin hetkellä myynnissä olevista värisvaihtoehdoista on valikoitunut asiakkaidemme toiveesta, sosiaalisen median kanavissamme järjestetyn äänestyksen kautta.

Kestotiskirätit valmistaa vuosien kokemuksella kotimainen Kierti ja niille on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Avainlipputunnus. Tiskirättien imukykyinen kangas on neulottu Orivedellä ja ompelu sekä painatus tehdään Porvoossa. Kiertin Milja Olkkonen kertoo Norppatuotteiden valmistuksesta:

“Yrittäjäelämän vastapainona saan itse iloa ja voimaa Suomen luonnosta. Ikoninen norppa on ollut koko elämäni ajan suomalaisen luonnonsuojelun symboli ja ollut meilläkin kotona näkyvissä eri muodoissa. Onkin ollut hienoa päästä painamaan tuota rakastettua voimaeläintä tuotteisiin. Silkkipainossa käden liike ja vedon voima jää näkyviin ja siksi jokainen painamani norppa tulee huomioitua erikseen.”

Kuva 1. Milja Olkkonen painaa kestotiskirättien kankaan käsityönä. (Kuva: Kierti)


Kestotiskirättien tavoin myös Pinnan alla -kestohedelmäpussit on tarkoitettu kertakäyttötuotteiden korvaajiksi. Monet meistä kantavat kauppareissuilla tottuneesti mukanaan omaa kauppakassia – kestohedelmäpussien käyttö on yhtä helppoa! 

Tavoitteenamme oli löytää Luontokaupan valikoimiin kestohedelmäpussit, jotka olisivat paitsi kestäviä käytössä, myös materiaalivalinnaltaan ympäristön huomioonottavia ja yksityiskohdiltaan mahdollisimman käytännöllisiä. Pussien materiaalina on käytetty värjäämätöntä luomupuuvillaa, joka voittaa polyesteristä valmistetut kestopussit muun muassa biohajoavuutensa ansiosta. Ohuiden, läpikuultavien pussien kyljessä on reilun kokoinen paikka tarralle ja pusseja voi käyttää myös jääkaapissa vihannesten ja hedelmien säilytykseen.

Kestohedelmäpussimme valmistetaan Intiassa toimivalla tehtaalla ja valmistajalle on myönnetty puuvillan luomulaadusta sekä sosiaalisesta vastuusta viestivä GOTS-sertifikaatti. Koska tuotteitamme valmistetaan ympäri maailman, ovat vakiintuneet sertifiointijärjestelmät keskeinen tapa varmistua tuotteen vastuullisuudesta. 

Kuva 2. Kestohedelmäpussit on suunniteltu käytännöllisiksi ja pitkäikäisiksi.


Kolmantena keittiötuotteena haluamme nostaa esille uusimman tulokkaan, viime vuonna valikoimiimme saapuneet Retrologo-keittiöpyyhkeet. Keittiöpyyhkeitä on saatavilla kahdessa värissä, maanläheisenä vihreänä sekä kauniin sinisävyisenä. Espanjassa valmistettuihin pyyhkeisiin on käytetty kokonaan kierrätettyä materiaalia, joka tuo tuotteisiin ainutlaatuisen pehmeän tunnun ja vaihtelevan pintastruktuurin. 

Pyyhkeisiin käytetty kierrätysmateriaali on alkuperältään kahdesta eri lähteestä. Kierrätettyä puuvillaa syntyy tekstiilituotteiden sivuvirtana, joka hyödynnetään uudelleen kierrätyskuituna. Materiaali kierrätyspolyesterin valmistukseen puolestaan saadaan kierrätetyistä muovipulloista.

Kuva 3. Keittiöpyyhkeet ilahduttavat kotikeittiössä ja ovat loistava lahjaidea tai mökkituliainen.

Tarinoiden lisäksi avaamme verkkokaupan tuotesivuilla tuotteidemme valmistus- ja materiaalitietoja mahdollisimman tarkasti asiakkaidemme nähtäville. Jos sinulle herää kysyttävää, kerromme mielellämme lisää tuotteistamme. 

Kaikkien norppatuotteiden myyntituotot käytetään Luonnonsuojeluliiton työhön suomalaisen luonnon suojelemiseksi.